مراحل تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه ای
نوشته شده توسط : nima

 

طراحان وب برای داشتن یک زندگی حرفه ای طولانی مدت، نیاز به برنامه ریزی دارند. در این رابطه، 10 نکته ای که در ذیل آمده، شما را از مرز پیکسل‌ها فراتر برده و به مسیر کار حرفه ای دراز مدت، سوق خواهد داد.
در حال حاضر شاید شما در بهترین موقعیت خود قرار داشته باشید؛ مشتریان عالی، پروژه های جذاب و یک کارنامه درخشان کاری در پرونده خود داشته باشید. اما سؤالی که در پس ذهن شما وجود دارد؛ آیا من قادرم تا مدت‌های مدید به این کار ادامه دهم؟ آیا توان کار برای 30 تا 40 سال دیگر به این شکل را دارم؟ تفکر در مورد آینده کاری برای یک طراح، می‌تواند بسیار دلهره آور و ناخوشایند باشد.

حقیقتی مبرهن این است که همیشه، طراحان وب با مهارت‌هایی بیشتر از شما وجود خواهند داشت. تعداد طراحان ماهر که در حال رقابت سختی با یکدیگر هستند، روز به روز در حال افزایش است. نیروی کاری هر ساله شاهد حضور نفرات جدید بوده است. آنان نیز دقیقاً وضعیتی مشابه شما دارند. در حقیقت، آنان نیز تشنه کار هستند.

اما نکته ای مهم که اغلب مورد توجه طراحان قرار نمی‌گیرد، «مهارت طراحی» است. در صورتی که شما در مورد دوام کار خود نگران هستید بایستی بدانید که هرچه دامنه مهارت‌های شما وسیع‌تر باشد، از موفقیت بیشتری بهره‌مند خواهید شد. پس، از هم اکنون دست به کار شده و شروع به یادگیری مهارت‌های هرچه بیشتر کنید.

www.ParsCms.com

1- علم تئوری‌ها و تاریخ شغل خود را بشناسید

کار را از شناخت اصول شروع کنید. چگونه می‌توان بدون دانستن اصول و پایه های یک علم، به درجات بالا در آن دست یافت؟ آیا تاکنون به نحوه کار قهرمانان ورزشی دقت کرده‌اید. آنان همیشه کار را با یادگیری مهارت‌های اصلی و پایه ای شروع می‌کنند. کسب مهارت در طراحی نیز، از این مقوله جدا نیست. به منظور فهم اینکه طراحی از چه تشکیل شده است، بایستی از نحوه کار آن رمز گشایی صورت گیرد. در ابتدا اگر مایلید، رشته ذهنی مخاطبین را به خود جلب کنید، بایستی، الگوهای اساسی این هنر و صنعت را فراگیرید. در صورتی که با عباراتی چون؛ تکرار، انعطاف پذیری، کنتراست، ریتم و تعادل، ناآشنا هستید، مطالعه کتب مربوطه مورد نیاز را از دست ندهید.

در صورتی که آشنایی قابل قبولی با تاریخچه طراحی دارید، بدانید که شما کتابخانه ای متحرک از انگیزه و الهام (که همان ذهن شماست) بوده و می‌توانید به موقع نیاز از آن بهره برداری نمایید. این دانش را در راه صحیح و با هدف استفاده کنید. اگر مایلید به روشی قدیمی وارد کار طراحی شوید، ابتدا از چرایی و چگونگی شکل گیری این روش اطمینان حاصل کرده و بدون اطلاع از مبدأ شکل گیری یک روش از آن استفاده نکنید.

 

2 – در تولید ایده، فردی خلاق باشید

قبل از خلق ایده به سراغ کامپیوتر نروید. ابتدا مفهومی که دربردارنده ایده شماست را به خوبی بشناسید. سپس به سراغ نرم افزار طراحی روید. ابتدا مسئله پیش روی طراحی را به خوبی برای خود تبیین کنید. از ناکامل بودن و ضعف خلاصه طرح خود هراس نداشته باشید. همیشه جای سؤال و پاسخ‌های بیشتر وجود دارد. به اندازه کافی اطلاعات خود را افزایش داده، سپس به مسئله حمله کرده و تسلط بر آن را به دست آورید.

در جلسات بارش مغزی شرکت کنید. کیفیت ایده های مطروحه در این میان مطرح نیست. تنها کمیت و تعدد مهم است . چالش‌های بزرگ را به تکه های کوچک‌تر تقسیم کنید. گاهی اوقات جلسات از این دست، در مدت 15 دقیقه، کار جلسات 2 ساعته را انجام می‌دهند. سریعاً پس از اتمام جلسه، ایده‌ها را جمع آوری کرده و در لیستی قرار دهید.

از طرح ریزی برای ایده‌هایی که قابلیت اجرا دارند، هراس نداشته باشید. آنقدر با ایده کلنجار روید تا راهکارهای انجام آن را دریابید. طرح ریزی اولیه، لازم نیست آنچنان دلچسب و زیبا از آب در آید. برخی از طراحان قبل از شروع کار با کامپیوتر، تلاش می‌کنند، تمامی موارد کوچک و بزرگ را از سر راه بردارند. بعضی دیگر به آن‌ها بی تفاوت هستند و یا با سرعت از کنار آن‌ها می‌گذرند. در کل، مروری اجمالی بر تمامی ایده های مطرح شده، بدون تمرکز زیاد بر روی آن‌ها، خط سیر بهتری به کار شما خواهد داد.

آیا به تکنیک‌های بیشتری برای استفاده بهتر از ایده‌ها نیاز دارید؟ به غیر از جلسات بارش مغزی، می‌توانید به مطالعات موردی بپردازید. در این صورت قادر خواهید بود با استفاده از تجربیات و نتایج حاصل شده در پروژه های قبلی، نتایج مطلوب‌تری از پروژه های خود داشته باشید و دامنه ایده‌ها را در برخورد با مشکلات، وسعت دهید. کمی از نرم افزارهای طراحی فاصله بگیرید. به ذهن خود اجازه دهید، با دید بازتری از صنعت طراحی به مصاف کار برود. مطالعه 3 کتاب زیر شما را در این راه یاری خواهد نمود.

3 - کار خود را بفروشید

طرح‌هایی قابل فروش هستند که، صاحبان آن‌ها بتوانند با اعتماد به نفس مثال زدنی خود، کاربران را متقاعد به خرید کنند. اگرچه مشتریان شما، یک نفر و یا گروهی 60 نفره و خبره در کار هستند، تنها کاری که از شما انتظار می‌رود، توانایی صحبت و اظهار نظر در مورد طرحتان است. سعی کنید به صحبت کردن در مورد طرح خود، عادت کنید. اهداف آن را به مشتریان متذکر شوید. ابهامات موجود را برطرف کنید. به کاربران اجازه دهید به سطح بالایی از شناخت نسبت به آن برسند. دلایل استفاده از امکانات و ابعاد مختلف فنی آن را شرح دهید.

در صورتی که شما قادر به صحبت و دفاع جانانه از طرح خود نیستید، در واقع میدان را برای دیگر رقبا خالی کرده‌اید. بنابراین با تمام توان از وقوع این موضوع جلوگیری کنید. فروش ایده‌ها با اعتماد به نفس تمام، بسیار ضروری است. در تصویر زیر، نویسنده مطلب را در حال توضیح طرحی برای همکاران خود در یکی از موزه های ایالات متحده نشان می‌دهد.

4- نویسنده بهتری باشید

در محیط‌های مجازی، نیاز به ارتباط مداوم، بسیار بیشتر از محیط‌های فیزیکی وجود دارد. تا زمانی که جرقه خرید در ذهن مشتریان شکل گیرد، شما بایستی به نوشتن برای؛ اطلاع رسانی، ترغیب و روشنگری ادامه داده و در غیاب خود آنان را به درجه مطلوبی از اطمینان برسانید.

نوشتن، نوعی خلاقیت محسوب می‌شود. هرچه بیشتر در این امر همت گمارید، بیشتر فرا خواهید گرفت. برای رفع عیوب نوشتاری خود به کارشناسان این حوزه مراجعه نمایید. سندی باولس در پُستی در وبلاگ خود توضیحات کاملی در این رابطه ارائه کرده است. با نوشتن صحیح، دانش از هم گسیخته ای که در ذهنتان موجود است را سازمان دهی کنید. کلماتی که بر روی کاغذ می‌آیند، نشانگر شخصیت نویسنده خواهند بود و فرصتی را فراهم آورده تا کاربران در غیاب او، از تجربیاتش بهره‌مند شوند. در صورتی که در حین نوشتن، قدرت تمرکزتان را از دست دهید با مشکلات زیادی روبرو خواهید بود. مطالعه، من نویسنده (IAWriter) گزینه خوبی برای رفع این مشکل است.

 

5- هم نشینی با انسان‌های ماهر

در اولین فرصت از تجربیات افراد ماهر، بهره‌مند شوید. حتی اگر آنان در گروه رقبای شما قرار دارند، فرصت هم نشینی با آنان را از دست ندهید. چرا که چیزی که در مصاحبت با آنان فرا می‌گیرید، نسبت به آنچه در 20 سال آموزش کلاسیک می‌بینید، برتر است. (Heather Shaw, web designer, California)آیا یادگیری در خلأ امکان پذیر است؟ خیر. تا وقتی با افراد ماهر سروکار نداشته باشید، چیزی نخواهید آموخت و تغییر شغل گزینه بهتری برای شما خواهد بود.

در صورتی که روزی امکان کار کردن در کنار طراحان خبره را به دست آوردید، عادات و سکنات آنان را زیر نظر بگیرید. به مطالعه پروسه کاری آنان بپردازید. مطمئن باشید، نرخ رشد و پیشرفت شما به عنوان یک طراح، روبه ترقی و رشد خواهد گذاشت. چرا که شما هم اکنون، همان کاری را انجام می‌دهید که افراد موفق پیش از شما انجام داده‌اند. مطالعه هیچ کتاب، مصاحبه و یا آموزش آنلاین نمی‌تواند به اندازه این کار، برای شما موثر واقع شود.

6 – کار انفرادی / تیمی

آیا توان یکی شدن با تیم و ویژگی‌های شخصی افراد در هنگام کار تیمی در شما وجود دارد؟ در صورتی که به صورت فردی کار می‌کنید، آیا می‌توانید از تمامی مشکلات به سلامت خارج شده و خود را به نحو احسن مدیریت کنید؟ در صورت داشتن 2 قابلیت بالا، موقعیتی آرمانی نصیب شما شده است. تعداد بسیار کمی از ما، دارای چنین ساختار رفتاری هستیم. اما لازم است، هر چند با برداشتن قدم‌های کوتاه، خود را برای رسیدن به این دو سناریو آماده نماییم.

7 – درگیری‌های حرفه ای را حرفه ای حل و فصل کنید

هم عصران و افراد پس از شما، اعم از؛ کارمندان، همکاران و مشتریان چگونه در مورد شما قضاوت خواهند کرد. پروژه های کاری که به شما محول می‌شوند، شکل دهنده سابقه کاری و تاریخچه عملکرد حرفه ای شما خواهند بود. نحوه برخورد و عملکرد در دوره های مختلف کاری، شما را در رسیدن به نتایج، رهنمون خواهد کرد. پس سعی کنید پل‌های پشت سر را از بین نبرده، شهرتی نیک، از خود به یادگار گذارید.

در طول دوران کاری خود، با افرادی ملاقات می‌کنید که هیچ گاه آنان را به صورت رو در رو ندیده‌اید. ممکن است رئیس، مرئوس و یا ارباب رجوع باشند. آنچه مهم است، داشتن برخوردی محترمانه با تمامی آنان است. بهترین راه نشان دادن احترام؟ با آنان صادق باشید. در صورت داشتن نظری مخالف با نظرات آنان، سریعاً با صراحت نظر خود را بیان کنید. اما در عین حال، برخوردی احترام آمیز داشته باشید. کار، کار است. در زمان انجام کار هیچ گاه جنبه های فردی و غیر کاری را وارد تعاملات نکنید. حتی زمانی که شما متهم هستید و مورد بی احترامی قرار می‌گیرید.

وقتی دوستان در جرگه کاری شما قرار می‌گیرند، سعی کنید در انتخاب دوست، دقت زیادی داشته باشید. برای مثال؛ من، فیس‌بوک را برای ارتباط با دوستان و آشنایان خود استفاده می‌کنم. اما برای ارتباطات و تعاملات کاری با همکاران و مشتریان از توییتر بهره گیری کرده ام.

 

8- محدودیت‌های خود را بپذیرید

شاید شما در زمان کودکی، نقاشی می‌کردید. آیا این باعث می‌شود تا برای مشتریان حساس و مشکل پسند امروزی نیز نقاشی کنید؟ مشتریانی که بیش از هر چیز نگران پولی هستند که پرداخت می‌کنند. بدانید که برای انجام کارهای درست نیاز به یادگیری مهارت‌های مورد نظر ضروری است. در صورت عدم کسب این مهارت‌ها، دست به کاری بزرگ و ریسکی نزنید. لیستی از افراد ماهر و متخصص تهیه کنید و نسبت به یادگیری مهارت‌های آنان التزام داشته باشید.

نویسنده و مدیر خلاق – عکاس و کارگردان هنری – تصویر گر و طراح

در صورت قرار گرفتن در یکی از جفت‌های بالا، می‌توانید به نتیجه کار خود امیدوار باشید. داشتن مهارت‌های تجمیع شده می‌تواند شما را به پیامدهای فراتر از تصورات برساند. همراه شدن 2، 3 و یا 4 توانایی، یکدیگر را در ازدیاد کمی و کیفی نتیجه و خلاقیت کار کمک می‌کنند.

9 – برای ارتباطات خود ارزش قائل شوید (ایجاد ارتباط به جای ایجاد اتصال)

اینکه چه زمانی، شما به کار یا پروژه کاری بعدی، مشغول شوید، مشخص نیست. شانس سراغ کسانی می‌رود که شبکه ارتباطی خود را گسترش داده‌اند. افرادی که کارشان از دید شما تحسین برانگیز است، بهترین گزینه‌ها برای پیگیری ارتباطی هستند. در جایی که به شما بها داده نمی‌شود، نمانید. به دنبال فضاهایی باشید که ارزش گذاری دو طرفه وجود دارد.

10- کنجکاوی خود را از دست ندهید

در هر حال، به جستجوی تکنیک‌های جدید بپردازید. ابزارهای جدید را شناسایی کنید. قابلیت ریسک پذیری داشته باشید. شما توانایی خاص در خلق ایده و اجرای آن به دست آورده‌اید. آیا تا به حال به اینکه چگونه این کار را انجام می‌دهید، فکر کرده‌اید؟ بجای منتظر ماندن برای فرصت‌های تازه، به سوی فرصت‌ها قدم بردارید. با پردازش و بررسی توانایی‌های خود، به نحو هرچه بهتر از آن بهره برداری کنید. این کار در طول زمان، تبدیل به یک رویه شده و انجام آن برای شما دل پذیر تر خواهد بود.

مجموعه طرح‌های شما بایستی نشان دهنده و منعکس کننده علایق شما باشد. من برای جمع آوری موارد و نکات جالب از LittleSnapper استفاده می‌کنم. در مجموعه من، می‌توانید موارد متعددی همچون؛ عکس، پرینت، مدل و الگوهای متعدد طراحی وب سایت را پیدا کنید. برای جمع آوری، دسته بندی و نظم بخشی به مجموعه خود، وقت صرف کنید. پس از زمان اندکی در خواهید بافت که علایق شما به کدام سمت و سو بوده و مجموعه ای نمایشی از سلایق خود خواهید داشت. جمع آوری نکات الهام بخش در طراحی را تبدیل به بخشی از کار روز مره خود کنید. LittleSnapper، شما را در نتیجه گیری سریع‌تر، یاری خواهد کرد.

نتیجه

دنیا را بهتر بشناسید. مجلات و کتاب‌های جالب را مطالعه کنید. به تماشای فیلم‌های خوش ساخت و هوشمندانه بنشینید. در کار خوانندگان و نوازندگان توانا، دقیق شوید. به کشورهایی که فرهنگی متفاوت از شما دارند، سفر کنید و با مردم این کشورها به صحبت بنشینید. (Espen Brunborg, designer, United Kingdom)

زندگی حرفه ای مانند یک میوه نارس است که در فصل مناسب خود بایستی به سامان برسد. زندگی حرفه ای مانند نقشی در دل سنگ است، که بایستی پیش از تراش در چشم سنگ تراش نقش بسته باشد. همیشه انتخاب بر عهده شماست. تصمیم‌های زیاد و کوچکی که می‌گیرید، شما را به موقعیت بزرگ کنونی رسانده و یا در آینده خواهند رساند.

به غیر از استعدادهای خدادادی، به مهارت‌های دیگری در صنعت طراحی نیاز است. زندگی کنید. ریسک پذیر باشد و مادامی که در حال شکل دهی به «مجسمه زندگی حرفه ای» خود هستید، به یاد داشته باشید که هرچه قابلیت‌های بیشتری داشته باشید، این راه را سریع‌تر طی خواهید نمود.

 




:: بازدید از این مطلب : 353
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 تير 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: